Imuni sistem

Published on 10/29,2008

Hrana je kroz celokupnu istoriju čovečanstva imala sasvim posebnu ulogu. Vrlo često se kroz nju želela pokazati moć, dominacija i status. I danas je u nekim društvenim slojevima tako, međutim današnji tempo življenja diktira i smanjenje vremena koje treba posvetiti izboru hrane, njenom spremanju i svakako, uživanju i njoj. 

Loše navike u ishrani, loši spoljašnji uticaji kao zagađeje i pojačani unutrašnji uticaji kao što je stres, zahtevaju upotebu namirnica u ishrani koji utiču na jačanje imuniteta svojim antioksidantnim delovanjem. Osim virusa, bakterija i drugih mikroorganizama, imuni sistem može da aktivira, na bolje i na gore, hrana koju jedemo. 

U misiji pravilne ishrane treba da nam pomognu specijalisti, doktori, nutricionisti i svi oni, koji o toj tematici znaju više! Potražimo savete, smernice i uputnice ka zdravoj ishrani i ka zdravom životu.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=39155

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Imuni sistem  1. Visit DAMIR ZUBOVIĆ

    Molim da me savjetujete,
    Osječam slabost u tjelu a pogotovo u nogama.Hodam teško,nemam snage,a tek su mi 57 god.Vađenjem krvi,otkrio sam dami je kreatin kinaza vrlo visoko 588,normal je 177,te kalij na granici normale 37.Već imam problema sa srćanim mišićima,a simptoni su se pojavili još 2000.2006-CK je bio 288.
    Hvala